maanantai 26. elokuuta 2013

SharePoint internetpalvelun sisällönhallintajärjestelmänä?

Microsoftin monialaosaaja SharePoint on yksi viime vuosien suurista IT-alan tuotemenestyksistä. Menestystarina sai todellisen nosteensa SharePoint 2007:n ilmestyessä, vahvistui versiossa 2010 ja elää nyt kukoistustaan versiossa 2013. Tällä välillä SharePointin voi sanoa saavuttaneen intranet -alustana maailmanlaajuisen valta-aseman, ja sitä voi ostaa nykyisin perinteisen on-premise -asennuksen lisäksi pilvipalveluna.

Alunperin intranet- sekä extranet-käyttöön luontaisesti sopiva SharePoint on menestynyt business-puolella laaja-alaisuutensa vuoksi. Se tarjoaa kattavasti kollaborointitapoja, sosiaalisen sisällön jakamisen, dokumentinhallinnan, sisällönhallintatyökaluja verkkosivujen ylläpitoon sekä itse esitysportaalin.

Julkisten, kuluttajille suunnattujen internetpalvelujen sisällönhallinta-alustana SharePoint on ollut varsin harvinainen aina viime vuosiin asti. Tuotteen historian valossa se on ymmärrettävää. Kuitenkin viimeisimmät SharePoint (2013) -kehitysalueet kohdistuivat perinteisessä mielessä sisällön julkaisuun ja erityisesti alueisiin, jotka tukevat julkisten internet-sivujen rakentamista.